groch właściwości

Groch właściwości

Przepis na puree z grochu

zrobić puree? Przełóż groch do garnka i zmiksuj. Dodaj sok z cytryny, czosnek i dobrze wymieszaj. Małym strumieniem wlewaj ... Ta jednoroczna roślina strączkowa jest cenionym przez wegetarian źródłem białka. Ponadto zawiera witaminy z grupy B, kwas foliowy, potas, wapń i żelazo. Z grochu można wyczarować wiele potraw. Do najpopularniejszych dań należy zupa grochowa. Nie ...
czytaj więcej

Magnez w jedzeniu

Dieta dla zdrowia powinna obfitować w witaminy i minerały. Magnez pełni w organizmie człowieka ważną rolę, jest minerałem antystresowym i antydepresyjnym. Odpowiednie ilości magnezu dostarczane w diecie pomagają lepiej sobie radzić ze stresem i z depresją. ... skarbnicą witamin i minerałów. Zapotrzebowanie na magnez u dorosłego człowieka to 300-400 mg w ciągu dnia. Właściwości magnezu ...
czytaj więcej

Dlaczego warto jeść warzywa strączkowe?

(...) zbędnych kilogramów. Co można wyczarować z warzyw strączkowych? Powszechnie znane warzywa strączkowe to groch i fasola. W niektórych domach czasem pojawia się bób, soja oraz soczewica. A jest jeszcze tyle gatunków godnych polecenia np.: groch egipski, fasola peruwiańska, fasola mungo, groch cukrowy, fasola flażolet. Wiedziałyście, że soczewica ...
czytaj więcej

Sposoby na wzdęcia

Czy czasami czujesz się tak, jakbyś miała balon w brzuchu? Wzdęcia, choć nie zagrażają bezpośrednio życiu, są męczące i dokuczliwe. Cierpi na nie duża grupa osób. Brzuch staje się bolesny i twardy, poza tym zwiększa swoją objętość, talia jest znacznie szersza, ... rumianku do gotujących się potraw, np. zup. Smak potrawy się nie zmieni. Warto wykorzystać właściwości imbiru . Starty imbir ...
czytaj więcej

Blanszowanie

Blanszowanie to obróbka cieplna żywności, która często poprzedza mrożenie. Blanszowane warzywa i owoce są odkażone, a po zamrożeniu zachowują swój naturalny kolor i większość właściwości. Po rozmrożeniu walory smakowe pozostają w większości niezmienione, a czas ... , brokuły, fasolę, groch i szparagi. Ta technika gotowania nie jest konieczna w przypadku papryki, marchwi, pietruszki i ...
czytaj więcej

Hit dnia

Niedobór witaminy C w organizmie może być przyczyną wielu przykrych dolegliwości, takich jak krwawienie z dziąseł, poluzowanie zębów, łatwe siniaczenie się, powolne gojenie się ran, słaba odporno...

Wideocasty

Najczęściej czytane

Jeśli głodzenie się nie jest twoją metodą na zachowanie szczupłej sylwetki...
O czym świadczą plamienia międzymiesiączkowe? Krwawienia między miesią...
Zawiera zaledwie ok. 35 kcal w 100 gramach. To wspaniały dodatek do sał...
Odczuwasz permanentne zmęczenie? Włosy wypadają ci garściami a zatkane...
Niezależnie od tego, czy starasz się o dziecko, czy starasz się uniknąć...
Niedobór witaminy C w organizmie może być przyczyną wielu przykrych...
Lato już tuż, tuż, a więc najwyższa pora zadbać o dobrą kondycję i...
Jeżeli starasz się kontrolować ilość spożywanych kalorii, powinnaś...
Korzonki, czyli ostry zespół korzeniowy, to bardzo częsta dolegliwość,...
"Witam. Jestem młodym (27 lat), wysokim, szczupłym, ciemnym brunetem...

Ostatnie komentarze

  • (364)

    Bredzisz.

  • (1)

    Moim zdaniem nie ma sensu męczyć się z domowymi sposobami... Ja próbowałam walczyć z moją grzybicą dwa miesiące, aż w końcu zdecydowałam się pójść do poradni chorob stopy i tamtejszy podolog wyleczył mnie w kilka zabiegów:)

  • (2)

    Zależy jeszcze co je i czy są to produkty, które są bogate w witaminy i składniki odżywcze zapobiegające nadciśnieniu. Także od tego jak bardzo stresujące ma życie

  • (6)

    Raczej jedź, jeśli mówicie o poprawności ;)

  • (1)

    Brak miesiaczki.Witam mam pytanie odnosnie braku miesiączki w tym miesiącu jeszcze niedostalam jej.Z chlopakiem nie zabezpieczalismy się tylko uprawialismy zwany stosunek przerywany.Robilam juz 4testy z nich wyszedł negatywnie nie mam objaw ciazowych....